Közreműködik: ALEXANDER ULLMAN (zongora)
Vezényel: BÁNFI BALÁZS 

Program

  • Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny, op. 23

szünet

  • Brahms: IV. (e-moll) szimfónia, op. 98

A Nagy-Britanniában született Alexander Ullmant a 2011-ben megrendezett budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraverseny győzteseként ismerhettük meg, de ez csak egy volt azon viadalok közül, amelyeken az Egyesült Államokba költözött ifjú muzsikus diadalmaskodott. Az est karmesterének útja Tatabányáról indult, majd vezetett a budapesti Zeneakadémián át a bécsi Zeneművészeti Főiskoláig, ahol 2012-ben szerzett diplomát. Bánfi Balázs olyan mestereknél tanulhatott továbbá, mint Zubin Mehta, Simon Rattle, Daniel Harding, Bertrand de Billy és David Zinman. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak 2011 óta karmestere, de szoros kötelék fűzi osztrák zenekarokhoz is.

Az Óbudai Danubia Zenekart húsz éve, 1993-ban alapította zenei szakközépiskolásokból a budapesti Operaház jelenlegi fő-zeneigazgatója, az akkor még “konzis” Héja Domonkos. A diákkezdeményezés nem fulladt ki, sőt az együttes hatalmas léptekkel haladt előre a fejlődés útján: portfoliójában ma már három nemzetközi terjesztésű lemez lapul, s Eötvös Pétertől Neville Marrinerig neves karmesterek dirigálták.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.