Részletek Bartók Béla műveiből

Concerto zenekarra – részletek (I., III. és V. tételből)

A Csodálatos mandarin szvit – részletek

I. hegedűverseny 1. tétel – részlet

Magyar képek – Este a székelyeknél 

 

szövegét írta / rendezte / vezényel | Hámori Máté
díszlet és jelmez | Pálfi Balázs

közreműködnek a Magyar Mozdulatművészeti Társulat táncművészei, koreográfusok | Fenyves Márk és Pálosi István

 Bartókot még ma is előszeretettel sorolják a nehezen befogadható, modern zeneszerzők köré. Akik a legjobban cáfolhatják ezt a tévhitet, azok éppen a gyerekek. Ezért is nekik szól az Óbudai Danubia Zenekar előadása, a Bélamese.

A történet egy képzelt, poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberi civilizáció immár totális győzelmet aratott az élővilág felett, elpusztítva mindent, maga alá gyűrve az egész természetet. Ebben a sivár világban tilos különbözni, szembeszegülni a világ Urának, a gonosz Öreg Apónak az akaratával. A mese főhőse itt a Legkisebbik Fiú, aki bátyjaitól különbözik: képes ugyanis álmában újrateremteni a természeti világot, fákat, erdőt, és az erdőben magát a csodaszarvast is. Számos szuperhős száll be a küzdelembe mindkét oldalon, ám végül nem lehet kétséges a Legkisebb Fiú győzelme, aki zenéjével legyőzi az egyformaság fény és zaj-világát.
Kacagás és szépség egyaránt megjelenik az előadásban, és Bartók zenéje ezúttal mint tökéletes mese-muzsika, új arcát mutatja nem csak a gyerekek, de felnőtt kísérőik számára is.

(Ajánlott életkor: 6-99 éves korig)

A gyerekkedvezmény érvényesítése: tegye a kosárba a jegyeket, majd válassza a legördülő menüből a ‘Gyerekjegy’ lehetőséget.

A bemutató és az alábbi videóajánló a Café Fesztivál támogatásával készült 2016-ban.