Az Óbudai Danubia Zenekar számára a félév legizgalmasabb vállalkozásának ígérkezik Schubert Winterreise című dalciklusának színrevitele, Hans Zender zenekari feldolgozásában, október 03-án és 04-én Mundruczó Kornél rendezésében.
Szólista: Szemenyei János

Snapshot 1 (2015.02.09. 11-21)

 „Amikor felkértek, hogy készítsek egy video-installációt Schubert Téli utazásához, egyszerre vezérelt az a vágy, hogy megfeleljek a kihívásnak, amelyet a klasszikus dalciklus felmutatása jelent, de az is, hogy képes legyek kulcsot találni egy feltörhetetlennek tűnő mű újraértelmezéséhez.

A Téli utazás számomra az úton levés apoteózisa. Örökké úton lenni. Várakozni, nem tudni mire. Mint a Purgatóriumban. Számomra az emigránsok Purgatóriuma olyan, mint egy mindenkori menekülttábor. Mindenki odakerülhet, de senki nem tudja, mi alapján ítélkeznek felőle.

Schubert traumatikus motívumai különleges lehetőséget biztosítottak a számomra, hogy az ember örök idegenségéről gondolkodhassak. És, hogy feltegyem a kérdést, vajon a művészet oltalmat adhat-e, amikor létezésünk alapvető feltételei kérdőjeleződnek meg?” (Mundruczó Kornél – rendező)

 

Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

 

proton_logo_OK_separated-02_big