Lengyel turné nagydíjjal

 

A Nemzeti Színház idén ősszel bemutatott darabja, az Operett, – melyben Piotr Salaber zenéjét a Danubia Zenekar játssza – nyerte el a radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját. A tizenegyedszer megrendezett fesztiválon nagy sikert aratott az Andrzej Bubień által rendezett előadás.

danubia-operett-radom-siker

A radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivált 1993 óta, kétévente rendezik meg, a világhírű lengyel író munkásságára emlékezve. Az idei fesztiválon 14 produkció került színre, többek között Franciaországból és Argentínából illetve egy soknemzetiségű előadás is színpadra került, spanyol, kínai, szerb, argentin és francia alkotókkal.
A Nemzeti Színház Operett című előadására a fesztivál zárónapján, október 25-én került sor. Az Andrzej Bubien rendezte darabot szeptember 5-én mutatta be a Nemzeti, a főbb szerepeket Szatory Dávid, Bánsági Ildikó, Trill Zsolt, Farkas Dénes, Incze József, Horváth Lajos Ottó, Reviczky Gábor és Fehér Tibor alakítja.

A radomi fesztivál öttagú zsűrije a Nemzeti produkciójának ítélte a fesztivál fődíját (Grand Prix).  A díjat az előadás rendezője, Andrzej Bubien vette át.

A produkció legközelebb november 11-én és 29-én tekinthető meg a Nemzeti Színházban.

Tekintse meg a Danubia aktuális produkcióit weboldalunk Koncert-rovatában