Lovagkereszt zenekarunk tagjának

bako-levente-lovagkereszt-oklevelBakó Levente, zenekarunk trombita szólamvezetője és az Ewald Rézfúvós Együttes vezetője a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át március 15-e alkalmából. A kitöntetést Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője adta át.

Bakó Levente a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Zenetagozatán tanult trombitálni Nagy Gyula irányítása alatt 1991 és ’95 között. 10 éves korában különdíjat nyert a LUBIK IMRE Országos Zeneiskolai Versenyen. 1993-ban második lett az Országos Zeneművészeti Szakközépiskolai Trombitaversenyen.

1995-ben nyert felvételt Budapestre a Zeneakadémiára, ahol Varasdy Frigyes trombitaművész osztályába került. Még növendék korában, 1996-ban alapította meg a ma már világhírű Ewald Rézfúvós Együttest, melynek mai napig első trombitása és művészeti vezetője. Az együttes vezetőjeként számos nemzetközi verseny győztesei, kitüntetések, díjak birtokosai: a többi között 2000-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2010-ben Artisjus Díjat, 2002-ben Liszt Díjat, 2005-ben a Gramofon zenei magazin szakmai különdíját, 2008-ban pedig Junior Prima Díjat kapott.

Bakó Levente mostani magas rangú állami kitüntetéséhez ezúton szívből gratulálunk.