Hősnek lenni egyszerű – egy gyermek szemszögéből legalábbis. A jót kell védelmezni a gonosszal szemben, és kész is a hősi tett. Aztán a korral jön a sok „körülmény”, „tényező”, „de”, és a hősből nem marad végül semmi, csak egy józan felnőtt, aki gyermekből hirtelen öregemberré vált. És mégis, minden élet hoz legalább egy pillanatot, ami más, amikor visszazuhan ránk a mindentudó, tisztán látó gyermek, aki valaha voltunk: ez a mi pillanatunk, amire készültünk annyi éven át. A hős nem fontolgat, nem méricskéli az esélyeket, az érveket; tudja, hogy mit kell tennie, és nem habozik egy percig sem. Lehet esztelenség, hiba vagy bűn: amit tesz, és ami mellett kiáll, az igaz lesz, és szép: legyen szerelem vagy harc, teremtő aktus vagy remény a romokon, minden emberélet szürke szövetébe ékelődik valahol egy szabálytalan, színes forma, egy világraszóló, vagy néma hőstett.

A mi hőseink az eposzok nagy alakjai: Werther, Prométeusz és Manfréd mellett vendégkarmestereink lesznek, egy igazi mester, Medveczky Ádám; egy szenvedélyes fiatal, Kesselyák Gergely; és egy világhír felé robogó ifjú orosz, Stanislav Kochanovsky. És persze, mindezek felett Ön, kedves hallgatónk. Hiszen mi azért Szeretünk, Küzdünk és Teremtünk, hogy Ön a tükörben, amit koncertjeink tartanak, felfedezze azt, aki mindig is lenni akart. És akivé talán az évek súlya alatt vált is: a Hőst.

Screen Shot 2015-11-17 at 13.46.18

Büszkék vagyunk rá, hogy hagyományt teremtettünk Eckhardt Gábor egyedülálló Beavató előadásaival, amelyek során összefüggések és háttérinformációk egész erdeje tárul fel a kíváncsiak számára: egész más így beülni a koncertre, várva egy-egy fordulatot vagy sokat mondó zenei idézetet. Találkozzunk minden Zeneakadémiai koncertünk előtt 17.45-től a Nagyteremben a Beavató előadásain!

A koncerteket minden esetben Beavató előadás előzi meg.
Zenekarunk másfél éve minden zeneakadémiai koncert előtt 17.45 órától a koncerthez kapcsolódó beavató előadást szervez, mely ingyenesen látogatható. A beavató előadásokat Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus tartja zenebejátszásokkal, képvetítéssel és számos zenei csemegével fűszerezve.

A beszélgetés vendége mindig az adott koncert karmestere.

Bérletárak: 1. kat.17.000 Ft | 2. kat. 13.500 Ft | 3. kat 11.500 Ft | 4. kat. 9000 Ft