Blazsó Domonkos

ének

Blazso-Domonkos

Blazsó Domonkos 1977-ben született Budapesten. Hétévesen kezdett zongorázni Csurka Magda vezetésével. 1992-ben felvételt nyert a Szent István Zeneművévszeti Szakközépiskolába zongora szakra, ahol Nagy Annától és Gulyás Istvántól tanult.

1994-ben kezdett énekelni Baghy Emilia irányitásával. 1997-ben a Budapesti Dalversenyen I. helyezést, majd az Ádám Jenő Nemzetközi Dalversenyen III. helyezést és különdíjat szerzett. Ugyanebben az évben felvételt nyert a stuttgarti Hochschule für Musik und Darstellende Kunst oratórium és dal szakára, ahol Prof. Bruce Abeltől tanult. Ebben az időszakban Dietrich-Fischer Dieskau kurzusait is látogatta.

1999–2003-ig kisebb megszakításokkal a Honvéd Férfikar tagja és szólistája. 2005-től a Magyar Rádió Énekkarában folytatja munkásságát, 2012-től pedig a Nemzeti Énekkar tagja. Számos produkcióban vett részt Magyarországon és külföldön mint szólista. 2010-től az Purcell kórus tagja és szólistaként is gyakran lép fel az együttessel. Alföldi Mária tanárnő segítségével folyamatos szakmai továbbképzésben részesül.