Dobszay Péter

karmester, orgonista

dobszay péter

Az 1990-es születésű Dobszay Péter korosztályának legfoglalkoztatottabb karmestere és egyik legsokoldalúbb muzsikusa. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar állandó karmestere, a Dohány utcai Zsinagóga és a Gazdagréti Szent Angyalok Templom első orgonistája.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen orgonistaként és karmesterként diplomázott, számos orgonakurzus mellett részt vett Eötvös Péter karmesterkurzusán.

Világszerte ad koncerteket, Japánban vezényelte a Kyotói Zenei Fesztivál zenekarát, Oroszországban a Jekatyerinburgi Muszorgszkij Akadémia Zenekarát, Németországban a Philharmonisches Orchester Altenburg-Gerát és Romániában a Nagyváradi Állami Filharmóniát. Orgonált Izraelben a jeruzsálemi Szent Sír Bazilikában, Svájcban a genfi Zeneakadémia Nagytermében, Bécsben a Stephansdomban és Macedóniában is.

Koncerten dirigálta a Nemzeti Filharmonikusokat, visszatérő vendégkarmester a Magyar Állami Operaház Zenekaránál, a Pannon Filharmonikusoknál, a Savaria Szimfonikus Zenekarnál, a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál, a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál és a MÁV Szimfonikus Zenekarnál. A 2018/2019-es évadban mutatkozik be a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekaránál, az Óbudai Danubia Zenekarnál, a Budafoki Dohnányi Zenekarnál, a Zuglói Filharmóniánál és a Duna Szimfonikus Zenekarnál.

Döntőse és Közönségdíjasa volt a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek.

Fontosnak tartja a kortárszene jelenlétét a hangversenytermekben, így örömmel dirigálta a STUDIO 5 zeneszerző formáció koncertjét 2017-ben és 2018-ban is a Zeneakadémia Solti termében.

rousseau

Rousseau

2019.02.09 | 19:00
Budapest Music Center – Koncertterem
rousseau

Rousseau

2019.02.08 | 19:00
Budapest Music Center – Koncertterem