Kovács István

ének

kovacs_Istvan-operaenekes_sarastro

1996-ban orvosi diplomát szerzett. Zenei tanulmányait Schulcz Katalin és Polgár László, Velencében pedig Sherman Lowe irányítása alatt végezte.

A magyar zenekedvelők szélesebb köre először az 1993-as Ki-Mit-Tud vetélkedő döntőseként ismerhette meg.1997 és 1999 között nyertese illetve díjazottja volt a „Schubert és a XX. Század zenéje” grazi, „Francesco Vinas” barcelonai,  az „ARD” müncheni és a salzburgi Mozart versenyeknek.

A Magyar Állami Operában többek közt Walter /Luisa Miller/, Raimondo /Lucia di Lammermoor/, Sarastro /A varázsfuvola/, Kékszakállú és Don Giovanni szerepeket alakította.

Oratoriuménekesként fellépett többek között a Salzburgi Ünnepi Játékokon valamint a lipcsei Gewandhaus Orchestra, a müncheni ARD zenekar, a hamburgi NDR zenekar, a milanoi Orchestra Verdi, a Schleswig-Holstein Fesztivál, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Stuttgari Bach-Akademie, az Izraeli Szimfónikus Zenekar és a New Japan Philharmonic szólistájaként.

Rendszeresen ad dalesteket.

Operaénekesként a többek között a berlini Staatsoper Unter den Linden, a Frankfurter Oper, a torinoi, palermoi, nizzai, bordeaux-i, toulouse-i,  avignoni, kolozsvári operaházakban lépett fel.

Gyermekek vagyunk3

KÖNNY

2015.11.24 | 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem
014

REMÉLÜNK

2016.05.03 | 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem