Beethoven-projekt hallássérülteknek

Beethoven születésének 250. évfordulóján az ÓDZ azoknak szeretne utat mutatni a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak: a hallássérülteknek.

Minden fizikális eszközt bevetünk majd, hogy valamiképp át tudjuk adni a zene fantasztikus élményét azoknak az embertársainknak is, akik halláscsökkenéssel élik mindennapjaikat. A zártkörű előadások során Hámori Máté karmester jeltolmács segítségével beszél Beethoven zenéjének titkairól, a zenét pedig fizikális közvetítő eszközök és különleges kontakt-hangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni a siketek számára. A hallókészülék-viselő résztvevők kipróbálhatják, hogyan hangzik a zene, a világ legerősebb és leginnovatívabb hallássegítő technológiájának segítségével. (Kérjük, ezt az igényüket külön e-mailben jelezzék az beethoven@odz.hu email címre küldött levélben.)

Az előadások ingyenesek és előzetes regisztrációhoz kötöttek.

 

odz_beethoven-projekt hallasserulteknek_510x510

ALPHA ÉS OMEGA
2020. február 7. 10:00
Karmester és házigazda: Hámori Máté
FEL-/MEG-/KI- SZABADULÁS
2020. március 27. 10:00
Karmester és házigazda: Hámori Máté
SZÉTSZAKÍTOTT SZABÁLYOK
2020. május 15. 10:00
Közreműködik: Tószegi Bernát – klarinét, Tekula Endre – kürt, Szilágyi Kristóf – fagott, Major Tamás – hegedű, Halmay Veronika – brácsa, Kurucz Krisztián – cselló, Mohácsi Norbert – bőgő, Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Karmester és házigazda: Hámori Máté

Helyszín: BUDAPEST MUSIC CENTER, 9. ker. Mátyás u. 8.

 

ONLINE REGISZTRÁCIÓ ( kattintson ide).

(A halláskárosodás mértékének megadása a regisztrációs lapon segíti a munkánkat abban, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb eszközt tudjuk kiválasztani ahhoz, hogy a koncert igazi élmény lehessen.)

Ha kérdése van, írjon nekünk a beethoven@odz.hu címre (a cím 2020 január 8-án délutántól él).

Partnereink a koncertek igazi élménnyé varázsolásában az Audiopont Halláscentrumok és a 90 decibel Project.

90db      audiopont_darabolt_logo_1