stradivarik 510

KONCERTMESTER FÉLÁLLÁS

FELHÍVÁS – AZ ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR NONPROFIT KFT. PRÓBAJÁTÉKOT HIRDET  KONCERTMESTER FÉLÁLLÁSRA határozott idejű kinevezéssel

Juan Diego Flórez

Mindenki számára – aki már hallotta énekelni – természetes és már már magától értetődő, hogy Juan Diego Flórez a „bel canto” tenorok közül is a legkülönlegesebbek közé tartozik.  

Szentpáli 510

Ősbemutatóra készülünk

  a Beavatón minden kiderül, merthogy Eckhardt Gábor vendége most  Szentpáli Roland zeneszerző lesz, akinek a művét elsőként zenekarunk mutatja be, nemcsak Magyarországon, hanem a világon is először.

anygalok 510

Angyal száll el fölöttünk…

  Eltűnödött már aktuális feladványunkon a 3 című koncertünk kapcsán? Ki lehet az a híres író, akinek a művéből idéztünk? Melyik az a mű, s mi köti össze a a zeneművekkel?

Beavató vendége a 2 koncertünkön

  Ahogy az immár évek óta szokás, a következő zeneakadémiai koncertünk előtt 17.45 órakor is lesz a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadás, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus. Vendége ezúttal Azis Sadikovic – a 2017 Maestro Solti Nemzetközi […]

csodabarl 510

Keződik újabb játékunk!

Az október 18-i 2. számú koncertünkhöz tartozó idézet megtalálható a Danubia honlapján. Vigyázat! Kérdésünk nemcsak az, hogy ki a mű szerzője, és mi a mű címe amiből idézünk, hanem, hogy mi köti össze az idézett művet a koncerten elhangzó zeneművekkel.