Lutoslawski | Concerto zenekarra

Bartók | Concerto zenekarra

Vezényel | Hámori Máté

„Itt, mindenki szeme láttára vette elő fáradt mozdulattal a köpeny belső oldalára varrt zsebből az igazolását, és bizalommal nyújtotta oda a rendőr elvtársnak. A rendőr – nyalka, bajuszos üzbég, olyan, mint egy fiatal tábornok – fontoskodó arccal olvasta el, és közölte a sor szélén állókkal: – Ezt itt előrevesszük. Műtötték.”

 

Rejtvények évada – Danubia 25.

Ünnepi évadunkban játékra invitáljuk Önt: fejtse meg a koncert leírásaként szereplő idézet forrását (műcím, szerző), és hogy mi kapcsolja a szóban forgó koncerthez (örömmel várjuk a hosszabb írásokat is.). Az 1 című koncerthez kapcsolódó játék időtartama 2018. szeptember 3-tól 20-ig tart. Megfejtését, írását a toth@odz.hu címre küldje. Kövesse facebook oldalunkat, vagy a honlap híreit, ahol segítséget kaphat a megfejtéshez. Az első játék nyereménye: belépő 2 fő részére  december 30-ára, a zenekar Születésnapi Gálakoncertjére, a Zeneakadémiára.

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

 

Segítség a feladvány megfejtéséhez (nap-nap után bővül)

A koncertismertetőt itt olvashatja.