Tisztelt Nézőink!

Magyarország kormányának döntése értelmében, a megfogalmazott iránymutatást követve a 2020. március 13-ra, a Zeneakadémiára meghirdetett koncertünk (Kurtág / Haydn / Dvorák) elmarad. A jegyek és bérletek visszaváltásának módjáról hamarosan tájékoztatjuk az érintetteket. További koncertjeinkkel kapcsolatosan kérjük, kövesse honlapunkat és Facebook-oldalunkat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük.

 

Kurtág …quasi una fantasia…

Haydn | f-moll szimfónia, „La passione”

Dvořák | Csellóverseny

 

Közreműködik |

Balogh Ádám – zongora, a Bartók Világverseny és Fesztivál 2019 II. helyezettje

Perényi Miklós – cselló

 

Vezényel | Hámori Máté

 

A világ sokszor úgy működik, mint a tenger: felszínre dobja a szemetet, PET palackot, kőolajszennyezést, mocskot – míg mélyen, fénytől, emberektől elrejtve őrzi igazi kincseit. Perényi Miklóst múltkor a Déli Pályaudvar előtt láttam ácsorogni, gondolom, várt valakit, taxit, ilyesmi, hátán a csellója, befele néz, az alázat élő szobra. Az emberek mérgezett egérként szaladgálnak körülötte, nyilván senki nem tudja, ki ő. Kurtág dettó: koncertre jár, hallgat, véleményez, remekművet ír még kilencvenen túl is, de egy kereskedelmi híradóba nem férne be ő és „avítt” művészete. Köztünk járó óriások ezek az emberek, korunk kulturális csúcsteljesítményei, de arcukat, nevüket csak pár százan ismerjük. Jobb ez így, viszonylagos békében hallgathatjuk a zenéjüket, ilyenkor nem baj, ha elefántcsonttoronynak tűnik a Zeneakadémia: néha élvezni kell a kiválasztottság érzést: én élőben hallhatom Őt, akit csodálva századunkat próbálja majd megérteni egy gyerek 2157-ben.

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Mona Dániel zenetörténész.

A koncert napján 10 órakor kezdődő nyilvános főpróbára jelentkezés: toth@odz.hu email-címen lehetséges.

 

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

 emmi szines   EMET_logo_fekete_feher