Az Óbudai Danubia Zenekar – működésének korai szakaszától kezdve – rendszeresen vesz részt az idős korosztály támogatásában, életminőségének javításában.

Danubia az idösekért

Élménykoncertek szépkorúaknak

Kiemelt szerepet vállalunk otthonunk, Óbuda-Békásmegyer nyugdíjasokat támogató intézményeinek illetve idősotthonainak kulturális életében. A szépkorú zenerajongók számára szervezett hangversenyeink ingyenesen látogathatók. Időpont- és helyszínválasztásainkkal, a korosztály élethelyzetéhez illeszkedő körülmények biztosításával szeretnénk, hogy minél könnyebben elérhetővé, megközelíthetővé váljanak programjaink a célközönség számára. Ennek jegyében az elmúlt évek során az Új Óbuda Lakóterületi Egyesület Idősek Tanácsa, a Kiskorona Idősek Klubja, és az Óbudai Társaskör helyszínein került sor zenekarunk nagysikerű hangversenyeire.

olds

Kamaramuzsika az idősek klubjában

A méltán híres Óbudai Danubia Zenekar fiatal művészei több helyszínen adtak koncertet a kerület idős lakói számára.

Az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese koncertekkel örvendeztette meg az óbudai nyugdíjasokat az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménnyel közös szervezésben.
Június 19 és 22-e között összesen hét idősek klubjába vitte el a barokk zeneszerzőtől a XX. századkomponistájáig ívelő szerzők darabjait. Az előadássorozat a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódott. A koncertek során a művészek izgalmas zenetörténeti kiegészítéssekkel avatták be a hallgatókat a zeneművészet rejtelmeibe. A lélekemelő előadásokat eddig közel 300 érdeklődő tekinthette meg.
Az Óbudai Danubia Zenekar az idősek mellett a fiatalok zenei kultúrájának emelésének szándékával 2006 óta több száz iskolai és ifjúsági koncertet vezényelt. Számos operát mutatott be ily módon a gyerekeknek, többek között Donizetti, Mozart és Haydn műveit, de több új típusú ifjúsági koncertformula is a nevéhez köthető.
A nagyközönség június 16-án, az Óbudai Nyár programsorozat nyitórendezvényén tekinthette meg legutóbb a zenekar előadását.