Ambrus Orsolya

ének

ambrus orsolya

2012-ben végzett a Zeneakadémia Opera szakán Marton Éva és Almási Tóth András növendékeként. 2008 és 2010 között Pécsett Meláth Andrea növendéke, volt ahol klasszikus ének előadóművész szakon végzett. 2008-ban a pécsi Advent rendezvénysorozat nyitókoncertjén André Weignein Magnificatja magyarországi bemutatójának szoprán szólistája volt.

Több operaszerepben bemutatkozott a Zeneakadémia operavizsgáin: többek között Elektra volt Mozart Idoméneójában, Jancsi Humperdink Jancsi és Juliskájában, Titánia Purcell Tündérkirálynőjében, Varázslónő Janáček Ravasz rókácskában, Bella Máté A Tavasz ébredése című operájában pedig Ilze szerepét énekelte.

Repertoárján elsősorban német, szláv, valamint olasz operaszerepek és dalok vannak. A teljesség igénye nélkül Wagner, Csajkovszkij, Dvořák, Verdi, Mascagni művei. A Zeneakadémia Ünnepélyes Nyitóünnepség sorozatán szólistaként lépett fel Kocsis Zoltán és Héja Domonkos vezényletével. A Zeneakadémia Solti termének nyitóelőadásán Mozart Varázsfuvolájában az Első dáma szerepét énekelte.

Énekel az A la C’arte kórusban. A Magyar Rádió Kórusával énnekkari kisegítőként dolgozik egyes produkciókban 2012 decembere óta. Magyarország mellett fellépett még Japánban, Angliában, Horvátországban, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, Csehországban és Szlovákiában.