Stanislav Kochanovsky

karmester

kochanovsky karmesteri pálcás

A Kiszlovodszki Filharmonikus Zenekar vezető karmestere

Sztanyiszlav Kocsanovszkij Szentpéterváron született és tanult, rendkívüli tehetsége már kora gyerekkorában megmutatkozott. A sajtó szinte azonnal az új orosz zenei szcéna legmegnyerőbb ígéreteként üdvözölte: „Kocsanovszkijt a mai Oroszország egyik legnagyszerűbb és legígéretesebb fiatal karmesterének tartom”, írta Viktor Jampolszkij.

2010-ben Kocsanovszkijt a Kiszlovodszki Filharmonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki. Sztanyiszlav Kocsanovszkij azonban nem állít meg itt, hanem szülőhazája minden nagyobb zenekarával és színházában debütált. „Sztanyiszlav Kocsanovszkij 30 éves korára az ország egyik legjobb fiatal karmesterévé vált, és Oroszország legjobb zenekarával játszott. […] Mostanra teljesen világossá vált, hogy ez a fiatalember egy csodálatos lény. Zenei érzékében és stílusában egyaránt egyedien kifinomult és választékos.”, írta az Udm-info.

Az Oroszországban elért sikereivel párhuzamosan karrierje nemzetközi téren is gyorsan épül. Az utóbbi években lépett már fel együtt többek között az Accademia Nazionale di Santa Cecilia zenekarral, a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Hamburger Symphoniker zenekarral, és a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarával is.

egyedül

Egyedül

2018.03.23 | 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem
012

KÜZDÜNK

2016.03.01 | 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem